4 days in Phuket

Sizlere daha önceden de belirttigim gibi bizim yolculugumuz Phuket ile basladi, Bangkok'la devam etti ve Bali'de son buldu.
Bu yuzden yolculuk sirasina gore yazima basliyorum :
Phuket ; denince bence olay Patong Beach'tir.
Biz Patong Beach'te bize gore kalinabilecek en guzel yerde kaldik... cunku hem Patong Beach'teydik hem de denize sıfır bir yerde kaldık (patong beach'te baska denize sıfır otel yok ama baska yerler var Phuket'te yine tur şirketimiz sagolsun...)
Istanbul'da da 2012'de acilacak olan Le Meridien oteller zincirinde, Phuket Le Meridien Beach Resort'ta kaldik.

Phuket'e etraftan cok kulak dolgunluguyla, tavsiyelerle gittik... bu yuzden az cok biliyorduk gidecegimiz yerleri, yapmamiz gerekenleri. Mesela tatilimizin en pahali lokasyonunun burasi olacagini da biliyorduk.
Pazarlik her zaman yapmak gerek (bu uzakdogu tatillerinin olayi buymus!), her urunde! %30'u fiyatina kadar inebiliyorsunuz fiyatlarda, siz dusunun! hemen hemen her urunde, tuk tuk'larda (bir nev-i taksi) bile!


Phuket, gece hayati bakimindan daha cok bekarlara uygun bir yer! :) ping-pong sovlari, gece hayati, striptiz klupleri gibi bircok etkinlik (!) var... O yuzden biz mesela Phuket'te her aksam yemek yedikten sonra sahilde yuruyus yapip, Reflexology masajimizi yaptirdik ve oranin meshuur kacak DVD'lerinden birini aldik ve odamiza donup film seyrettik! :)
Gunduz yapilacak cok sey var tabiki! Elephant safari bence yapmaniz gereken bir etkinlik...Monkey beach'e gidin, maymunlari muzlarla besleyin... Gunluk turlar var, o turlardan Phi Phi Island turuna mutlaka katilin... bembeyaz kumlari, The Beach filminin cekildigi sahili gorun... cok ilginctir ki saat 14:00'den sonra o denizde tum sular cekiliyor ve sadece kara kaliyormus! o yuzden zaten epey erken basliyor tur! :)
Günbatımı @ Patong Beach :

Savoey restaurant'i tavsiye ederiz. Cok guzel deniz urunleri yiyebileceginiz bir mekan... Phuket'teki en guzel yemeginizi yiyebileceginiz mekan ise Da Mauruizo'dur. Bir italyan lokantasi...restaurantin kendi servisi vardi (ozel sofor gonderip seni aldiriyor neredeysen)! Bu baya lux sayilio buralarda... Rezervasyon yaptirmaniz gerek! Cok guzel ama pahali bir yerdi.. Pahali yer de az bulunuo buralarda :) Super bi yemek yedik!
Tatilimizin baslangic noktasiydi. Dinlenip kendimize gelme yerimizdi.Devam eden 11 gunde o kadar cok yer gorduk, o kadar cok yasadik ki aklimizda kalan birkac detay olarak kaldi Phuket...Guzel dogasi, tatli ve saygili insanlari, denizi kumu gunesi acayip yakici olan bir yerdi Phuket...
Trimakasi Phuket!


NOT :
1- taksilerle (tuk tuklarla) pazarlık yapmayı unutmayın!
2- Phi phi adasına gitmek sürat teknesi ile 1,5 saat sürüyor. eger uzun yolculuk yapamayacaksanız haberiniz olsun.
3- Biz James Bond adasına gitmedik ama orası da cok guzelmis...
4- eger Phuket sonrasında Bangkok'a gidiyorsanız sakın Phuket'te çok alışveriş yapmayın! çünkü Bangkok çok daha ucuz!
5- yorgunlugunuz 5 dakikada gitsin istiyorsanız her yerde sizi içeri davet eden kadınların olduğu masaj salonlarına girin! Reflexology masajı yaptırın...ayaklarınıza yarım saatlik tatil yaptırın...oradan koşarak otele bile varabilirsiniz, çok iyi geliyor!! :)
0 Responses

Yorum Gönder