Belgrad'da neler yedik-içtik?

Orman değil, şehir olan Belrad’da geçirdiğimiz haftasonunda tabi ki bolca yemek yedik.
 Fakat iyi yedik! :)
 Çok yedik, içtik, şimdi anlatma sırası geldi!

Sırbistan’da geleneksel yemekler sunan ve akşam müzikli eğlenceleri olan mekanlar var. Bizde ki "meyhane" mantığına burada “kafana” deniyor. Turistseniz, bu kafanalardan birine mutlaka gitmek gerekiyor. Restoran daha çok turistlere hitap ediyor gibi gözükse de, bolca turistin yanısıra yerel halkı da eğlenirken görmek mümkün bu lokantalarda. Çalgıcılar Sırp ezgileri eşliğinde masaları gezip istek şarkıları topluyor, insanlar yiyip içip eğleniyor.

Kafanaların en iyilerinden biri Dva Jelena (Çift Geyik) diğeri Tri Sesira, meşhur bohem bölge Skadarlija’nın en ünlü restoranları ve Belgrad’ın en eski lokantalarından biri...

Cevapcici Sırpların lokal yemeklerinden biriymiş. Bildiğimiz "inegöl köftesi" görünümünde olan bu köftecikler epey doyurucu bir porsiyonda geliyor burada... Domuz etinden kıyma ile yapılıyormuş. Kısacası bildiğimiz köfte kendisi :) Dediğim gibi mutfakları bize hiç uzak değil, aksine epey yakın. Çoban salatamız, köftemiz ne isterseniz bulunuyor...

Geleneksel Sırp yemeklerini tatmak ve Sırp müzikleriyle keyifli bir akşam geçirmek için nokta atışı gidilebilir.



Şehirde her beş dükkanda bir “Pekara” yani İngilice’deki “Bakery” yani fırın-pastane var.
Sırplar hamur işini pek seviyorlar. Özellikle kahvaltıları “börek” siz olmuyor.
Enfes lezzetli çikolatalı milföy hamurundan minik minik börekçikler yedik. Çok lezzetlilerdi...
Hiç dandik görünen bir pastane demeyin içeri dalın birşeyler alın elinize atıştırmalık, pişman olmayacaksınız!

 




SMOKVİCA : (instagram/smokvicabelgrade) 
Pek tabi kahvaltılarımızı her gün pastanelerde geçirip hamur işleriyle yapmadık. Tavsiye üzerine Smokvica'yı bulduk! Mükemmel mekan! Öğlen yemeğine girdik aslında oraya ilk başta... Dedik WOW! Mekan çok iyi... ambians, gelen insanlar lokal, yemekler efsane! Yarın kahvaltıyı burada edelim dedik, iyi ki demişiz! Diğer her gün burada kahvaltı ettik! :) Siz de edin, pişman olmayacaksınız! Özellikle limonataları çok başarılı! Enjoy!

 

Ve burası gibi birçok güzel cafe, kahve içmek için "3. nesil kahveci" denen türde kahvecilerle dolu etrafınız... Sokakta hoşunuza giden yerde durun, dinlenin, keyfini çıkarın şehrin derim...


 

Şehirde gündüz vakti gezerken serinleme molası için "enfesss" dondurmacılar var!
Ya da akşam yemeği sonrası turlanırken elinizde bir dondurma olsun diyorsanız tavsiyem olan şu 3 dondurmacıda durun!

1- Crna Ovca : Smokvica'nın hemen karşı çaprazı yeri. Kalemegdan'a oldukça yakın - en iyi olduğunu düşündüğüm lezzet burası! - Lemonmint çok başarılıydı, vişneli bitter çikolata şahaneydi, beyaz çikolata ve çilek inanılmazdı ve tabiki tuzlu karamel!.. yemelisiniz!

2- Cocco : kornetin içini efsane sıcak çikolatayla dolduruyorlar, dondurma bitsin istemiyorsunuz! :))

3- Moritz : ben birkaç şube gördüm. eminim olduğunuz yerde size yakın bulursunuz! :) Nikola Tesla Museum'un hemen yakınındaki şubesi çok keyifli bir yerdi. Orada da Lemonmint, kavun ve frambuaz yedik!

 

Akşam gidilecek mekanlara geçelim... 

MANUFAKTURA : (instagram/_manufaktura_) 
Bir akşamınızı mutlaka Manufaktura'ya ayırmanızı tavsiye ederim. Gitmeden tabiki rezervasyon yapmanızı ve o akşamın programının ne olduğunu öğrenmenizi öneririm. Çünkü kimi akşam canlı müzik oluyor, kimi akşam özel davetler olabiliyormuş. Ambians şahane... Yemekler çok güzel, gelen insanlar da cabası... 




RESTORAN ŞARAN : http://www.saran.co.rs/en/ 
Bir diğer akşamınızı Zemun bölgesinde bulunan çok meşhur olan Restoran Şaran'a ayırmanızı şiddetle öneririm. Her tür balık ürününe, şaraba doymanızı, tadını doyasıya çıkarmanızı ve güzel müzik dinleyip keyifle güneşi batırmanızı öneririm... Rezervasyon şart, o kadar yolu gittiğinize pişman olursunuz eğer rezervasyonsuz giderseniz. Kesinlikle almıyorlar. Bir e-mail atın, ben öyle yapmıştım... Biz yediklerimizden çok memnun kaldık. Salata, kalamar tava, ızgara ahtapot ve deniz mahsüllü makarna enfesti... :) Sizlere de afiyet olsun! 




W SUSHİ : (instagram/w_sushi) Sushi severler buraya! Üstelik sushi & steakhouse! instagramda hemen bakın, 2 adresi var, büyük olan yerine gidin. Epey çok et seçeneği var. Sushileri çok çok lezzetli. Bizim favorilerimiz : Dragon & Sexy Girl. Acı seviyorsanız Double Down. Enjoy! 


GO SUSHİ : Öğlen yürürken karşımıza çıktı! Menüye bir baktık, şahane duruyor. Üstelik Nutella sushi var! Dedik deneyelim! Dediğim gibi, sushi sevenler kaçırmasın! 


DRUGA PİAZZA : Biraz da Sava nehrinde gezerken birşeyler yiyelim derseniz, Toro'ya ya da bu pizzacıya gelmenizi tavsiye ederim. Biz buradan çok memnun kaldık.





iyi tatiller!

Etiketler: , edit post
0 Responses

Yorum Gönder