Çeşme plajları! // Where to go to Beach in Cesme?

Selam herkese!

Çeşme'den bildiriyorum.
2 yasinda olan kızımla, 2 ay boyunca burada kalacagim.

Size gittigim, gordugum, yedigim, ictigim, sevdigim, sevmedigim, denizine girdigim her yerden elimden geldigince bahsetmek istiyorum!

Boylece siz de buralara gelmeden once bir buraya bakin, programlarinizi buraya gore ayarlayin! Ozellikle cocuklarla hangi plajlar rahat, hangileri degil, hangi yerlerde yemek onlarla rahat gibi... 
Beklenen yazı geldi! :)

 

Öncelikle söylemem gereken ilk şey : Çoğu plaj girişinde Vodafone Red'lilere %50 indirim var. Hangilerinde var diye öğrenip onlara gitmeyi öncelik olarak alabilirsiniz...

Başlayalım!!

CESME dedik mi ezberlememiz gereken kelimeler : ILICA, ALAÇATI, HACIMEMİŞ, BOYOZ, GEVREK, DARI, ALTINKUM, KUMRU, DOST PİDE, DORUK DÖNER, VELİ USTA, AYA YORGİ, REYHAN PASTANESİ, DALYAN.
 

 Ilıca Plajı : 
 Kardelen & Küçük plaj diye geçen, ılık suyu olan, çoğu zaman dalgalı olan, sığ, full kum olan denizimiz burası. Haftasonu çok kalabalık olduğu için iyi bir seçim olmaz. Hafta arası sabah saatleri burası için ideal olan saatlerdir. Çocuklarınız kumla oynamaya doyar, siz de güneşin tadını çıkarırsınız. Küçük plajda şezlong ve şemsiyeye kişi başı 15 TL veriyorsunuz.
 

 Boyalık :
 Ilıca'nın biraz ilerisinde bir koydur. Denizi çok güzeldir ama ılıca ile aynı mantıktır. Rooms isimli bir plajı vardır (fiyatları uygundur). Aynı zamanda 7800 adlı otel de buradadır.

 Paşalimanı : 
Quente Beach'in olduğu bu plaj çocuklar için cennet! Çocuklar için minik hamaklar, sahil boyu kum eğlence tam onlara göre! Çimenlerin üstüne atılan puflarda siz de çocuğunuzla çok keyifli vakit geçireceksiniz!

 

 Alaçatı : 
 Alaçatı köyü deniz kenarında değildir. Şehir merkezindedir. Alaçatı merkezde bir otelde kalıyorsanız sahile yürüyerek gidemezsiniz demektir. Epey uzak kalıyor. Deniz kenarında Alaçatı Beach Resort, Süzer otel, evler ve küçük küçük plajlar var. Alaçatı marina oldukça keyifli bir yerdir. Plajları çok keyiflidir. Buranın esas özelliği rüzgar sörfü veya kite sörf yapılan okullarıdır. KUM Beach burada, çok da keyifli bir yer... Giriş ücreti 50 TL fakat bu paraya hiçbir şey dahil değil. Girişte bu parayı ödüyorsunuz içeride yemek için tekrar harcama yapmanız gerekiyor ve maalesef yemekleri de pahalı... Alaçatı 1, OTTO oldukça keyifli bir plajlar ama mantalite aynı...

 Aya Yorgi :
Ilıca’dan Çeşme’ye doğru giderken büyük Migros’u gördüğünüzde trafik ışıklarından sağa dönün ve Aya Yorgi tabelasını takip edin. Birazdan karşınıza Babylon çıkacak. Ondan sonra Sole Mare, Marrakech, Paparazzi ve eski Shayna yeni KafePi sıralanmış durumdalar. Aya Yorgi küçük, masmavi bir koy. Deniz serin ama mükemmel. Bu beach-club tarzı mekanlarda tüm günü geçirebilirsiniz. Çocukla en çok rahat edilen yer Babylon. Hem daha geniş hem de denize sahilden giriyorsunuz. Diğerlerinde yapay iskele var ve suya atlamalısınız. Babylon'da deniz kenarı ince taşlarla düzenlenmiş. Bu koyda kum yok ama Paparazzi çocuklar için küçük bir parça kumdan oyun oynanabilecek bir yer yaratmış. Bu koya hafta sonu en geç 11 gibi gidilmeli ki sahile yakın bölgelerde yer bulun. Bu koyda bulunan plajların genel özelliği giriş için verdiğiniz ücretin içerisinde yemeğiniz oluyor. Yani Paparazzi giriş ücreti 100 TL mesela ama içeride 100 TL'lik yemek yiyebiliyorsunuz. ve Paparazzi de Vodafone Red'lilere %50 girişte indirim uygulanıyor.

 

 Altınkum : 
Okan's Place, Ramo, Fly-inn, Fun Beach, Before Sunset bu mevkiide bulunan plajlardır. Altınkum mevkiinde bulunan Fun Beach daha çok KUM Beach adıyla biliniyor. El değiştirdi, yenilendi ama hala ‘Kum’ adından kurtulamadı. Çeşme merkeze gidin, denizi sağınıza alın ve epey gidin. Çok yakın değil ama vardığınızda uçsuz bucaksız kumdan bir sahil ile karşılaşacaksınız. Yaş ortalaması oldukça genç. Müzikler, aktiviteler de bir o kadar güzel. Ancak DENIZ SUYU ÇOOK SOĞUK. Uyarmadı demeyin. Yine de çocukla gittiğinizde rahat edebilirsiniz. Bütün gün deniz kenarında kumla oynayabilir, güzel yemekler yiyebilir miniğiniz. Belki bizimki gibi soğuk moğuk demez atlar suya :) http://www.funbeachclub.com 
Okan's Place ve Ramo daha salaş, daha uygun fiyatlı olan plajlardır. Yemekleri bence efsanedir. Bol kızartmalar, biralar tam tatil keyfi olur.

 

Herkese iyi eğleceler dilerim! ;)

Etiketler: , edit post
0 Responses

Yorum Gönder