48 saatte Berlin!

Yeniden bir konuk yazarımız var. Daha önceden de kendisinin - Co'nun Kalemi / Nancy Koen Levi -Barcelona yazısını okumuştunuz. Yaptıkları kısacık Berlin tatiliyle ve güzel yazısıyla sizi başbaşa bırakıyorum!



Şubat ayında Berlin’de iliklerinize kadar işleyen bir soğukla karşılaşıyorsunuz!
Berlin’i keşfetmek için sadece 48 saatimiz vardı...
Hızlandırılmış tur yaptık ve sanıyoruz ki her şeyi gördük.
Buyrun okumaya :

İlk akşam akşam geç vardığımız için akşam yemeğini pas geçtik. Neymiş bakalım Berlin geceleri diyerekten elimizde hiçbir adres olmadan attık kendimizi sokaklara. Otelimizin yeri şahaneydi az sonra ondan da bahsedeceğim. Otelin etrafında biraz gezindikten sonra içeride canlı müzik olan pub tarzı bir yere girdik. İnsanların içtikleri biradan daha ilk dakikadan hayrete düştüm! Sürahilerde bira servisi yapılıyordu. Lokanta kısmı, canlı müzik tarafı, karaoke tarafı, bir de canlı maç tarafı vardı. Biz hem canlı maç izlenen kısımda oturduk hem de canlı muzik dinledik. Birçok şarkıyı bilmesek de arada ingilizce şarki da söylendiği oluyordu… Altberliner Biersalon: Kurfürstendamm 225/226

Şimdi kısaca Berlin'in bölgelerinden ve yapılabileceklerden bahsetmek istiyorum:

Biz şehri gezmek için otobüs turu satın aldık. City Sightseeing'leri tercih ettik. İki hat satılıyor (kırmızı ve yeşil) biz ikisini birden aldık. Bir tanesi klasik “Berlin turu” olmazsa olmaz yerlerin gezildiği diğeri ise “lifestyle tour” olarak geçiyor. İki gün için 1 bilete 22 euro ödedik.
Buyrun web sitesi: http://www.city-sightseeing.com/tours/germany/berlin.htm#tourlandingposition

Bir diğer otobüs şirketi ise, City Circle Sightseeing, o da en az bizim aldığımız kadar iyi, hatta onu daha fazla gördük diyebilirim, bir de bizimkinden daha ucuzmuş,
bunun da adresi:
http://www.bbsberlin.de/citycircle_eng.html
Sırada Berlin’in simgeleri:

Tiagerten: yemyeşil bir park, milyonlarca ağaç ve çiçekler varmış! Biz sadece onlarca ağacı görebildik çünkü Berlin bembeyazdı. Güzel havada tur atılması gereken bir parkmış.

Kürfurstendamm: Doğu Berlin’de yer alan en güzel bölgelerden biri, biz bu bölgedeki otelde kaldık. En güzel mağazaların bulunduğu, Bağdat caddesi kıvamında bir cadde. Kısaca Kudamm deniyor bu bölgeye.

Kadewe: Doğu Berlin'in merkezindeki alışveriş merkezi. La Fayette, Macy's gibi... En üst katına çıkmadan geri dönmeyin. Hem yemek yerleri var hem mutfak alışverişi yapabilirsiniz... Yüzlerce sos, onlarca çeşit baharat, tatlıdan tuzluya balıktan İtalyan lokantasına kadar her şey var. Biz alışveriş katlarını pas geçtik bu katta vakit geçirdik. :)

Friedrichstrasse: Yine güzel bir cadde. Batı Berlin'de bulunuyor. Cafe'ler güzel oteller ve bir sürü mağaza var. Bu bölgede de La Fayette var.

Postmaster Platz: Film festivallerinin kalbi. En büyük sinemaları olan Cinemaxx var. Burada önemli tüm galalar yapılırmış. Ayrıca bu bölgede Sony Center var. Yolunuz düşerse gidin görün. Zaten otobüs turunda görüyorsunuz.

 

Alexander Platz: Yaklaşık 300 metre yüksekliğinde televizyon kulesi. Özelliği tüm Berlin'i görebiliyorsunuz. 12 Euro 1 kişinin ücreti. Biz gittik ancak sıra korkunçtu. Önce bileti alıyorsunuz bir numara veriyorlar ardından o numaranın ekranda çıkmasını bekliyorsunuz. Numaranın ne zaman geleceği belli değil! :) Bir de ipucu, hava sisli ve yağışlı ise çıkmayın. Adamlar para kazanmak için kapatmıyorlar ancak kötü havada hiçbir şey gözükmüyormuş.

Checkpoint Charlie: Eski bir cadde. Buranın özelliği doğu ve batıyı ayırması ve bir geçiş noktası olması. Savaş zamanını göstermelik olarak bir kulübe koymuşlar önüne kum torbaları yerleştirilmiş, bir de 2 tane Amerikan askeri görünümünde 2 kişi dikiliyor, onlarca turist bunun için geliyor. Biz dahil :) Ama güzeldi…

Şimdi kısaca müzeler ve saraylar:

Topogrophy of Terror: Hitlerin doğuşunu, yükselişini, sona erişini ve ideolojisini anlatan bir sergi. O zamandan kalan onlarca tüyler ürpertici fotoğraflar belgeler, ses kayıtları. Etkisinden bir süre kurtulamayacağınızı garanti ederiz!

Brandenburger Tor: Berlin kapısı. Şehrin simgesi, çok ihtişamlı. (yazının en başındaki resim)

Reichstag: Alman parlamentosu, gece yarısına kadar açıkmış ama inanılmaz kalabalık oluyormuş, biz vaktimiz olmadığından gitmedik. Önünden geçtik.

Jewish museum: Çok güzeldi, gezmenizi tavsiye ederim.

Sıra yemek yerlerinde:

Einstein cafe: çok güzel bir cafe, bize kahvaltıda gitmemizi önerdiler çok güzeldi.Yeşillikler için de olan tarihi bir binada. Size de gitmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Adres: Kurfurstenstrasse 58



The Bird :  Bizim tek akşamımız vardı Berlin'de, aradığımız bir kaç yerde yer bulamadığımızdan buraya rezervasyon yaptık. Sizin de tek akşamınız varsa bilmiyorum tercih eder misiniz ama biz pişman olmadık. Yerel, ucuz, keyifli, kredi kartı geçmiyor, steak house diye geçiyor ama herkes hamburger yiyor. Mutlaka rezervasyon yapın önceden! Adres: Am Falkplatz 5 Prenzlauerberg

Acemikalem'de Berlin yazısında yazmış ama bir kez de ben söylüyorum. Fassbender & Rausch harika bir çikolatacı! Alt kattan satın alabiliyorsunuz. Üst kat ise cafe. Ben sıcak çikolata içtim, şahaneydi! :)))
Adres: Gendarmenmarkt, Charlottenstrasse, 60

 

Son olarak otelimiz :

H10 Berlin Ku'damm : Çok çok güzel bir oteldi. Diğer Avrupa şehirleri ile karşılaştırıldığında şehrin kalbinde 4 yıldız bir otel çok daha pahalı olması beklenirken, rekabetin çok olmasından Berlin’de otellerin fiyatları daha makul oluyormuş. Harikulade bir otel! Şiddetle tavsiye edilir!

KISA KISA :
2 gün için bile olsa Berlin’e gidilir!
Büyüleyici,
Savaşın kasveti var,
Diğer taraftan inanılmaz modern,
Çok çok soğuk – Şubat ayı – sıkı sıkı giyinin.
Sokaklarda kaybolun!
Bir de sokakta tabii ki sosisli yiyin! :)

İyi tatiller!!!!!
Etiketler: , edit post
1 Response
  1. selam..biz de o caddede bir otel ayarladık Temmuz ayı için...heyecanla bekliyorum...


Yorum Gönder