TibidabOoOo :)


Sıra geldi Tibidabo'ya...
ilk geldiğimde de hayran olmuştum, çok eğlenmiştim.. şimdi de öyle oldu.
Tibidabo, Disneyland mantığı ile kurulmuş bir eğlence parkı... ama özelliği Barcelona şehrinin een tepesinde olması!!
oraya çıktığınız an gördüğünüz manzaraya hayran kalacaksınız...
Biz de hem burada hem oraya gidince çook tartıştık.. acaba hangi gün gitsek, hadi tamam Cumartesi gittik ama saat kaçta gitsek diye tartıştık durduk...
Sonunda karar verdiki ki güneşin batışını orada izleyelim ve akşamüstü gitmiş olalım... yani saat 16.00 civarı gittik Tibidabo'ya...
Öncelikle gidişi anlatayim size..
Metroyla gidilebilir hatta city tour bile goturuyor fakat bir yere kadar tabi... ondan sonra ya finukuler var ya da taxi kullanıyorsunuz..
Bizim 4-4 ayrıldık 2 grup şeklinde taksi'ye binerek gittik. Ama biz takside karar verdik ki finukulerle çıkalım bir de orayı görelim... diger taxi grubumuz direk en tepeye çıktı taksi ile..
Finukuler çok da keyifliydi... ama dönüşünde zaten heer şekilde finukuler kullanmak zorundasınız o yuzden bence finukulerle gidin çunku bindiginiz an gidiş-dönüş parası alıyorlar zaten sizden :) sadece donus parasi verirseniz kazıklanmış oluyosunuz ama tabi insanlar o kadar çok ki aradan sıvışma mantığı da gerçekleşebiliyor Türk mantığı :))
Sonra çıktık, pamuk şekerler yiyoruz ve çocuklarla çocuk olup bangır bangır çalan şarkılarda dans ediyoruz, o aletlere biniyoruz güzel bir gündü...
Asıl kamikaze, roller-coaster gibi aletleri goren bizim takım biraz tırstı tabi ama ben ve bir arkadaşım daha tam gaz gidecektik ki aşağı inmeye bile kişi başı 25 Euro istiyorlardı ve 1 saat sonra da o park kapanıyordu... yani arkadaşlar, akşamüstü gitmek pek mantıklı degil.. saat 18.00-19.00 gibi park kapanıyor o yuzden gunduzden giderseniz daha çok eglenirsiniz..
ama aksamustu gitmenin de fotograf karelerinde guzel anılara yol açması alternatifi var...
Parkın hemen yanında Barcelona'nın en tepesinde, tüm şehri kolları altına alan bir Jesus, o kadar tepede ve o kadar gorkemli ki ucaktan bile gozukuyor dikkat ederseniz..
Kilisenin içi de bir o kadar güzeldi...
Fotograflarla birazını göstermeye çalışıyorum :)
Sevgiler,

Etiketler: edit post
0 Responses

Yorum Gönder